Egypte reizen

Egypte reizen gaan naar een onvergetelijk mooi land in Afrika dat vol geschiedenis zit. Egypte is een grote staat met een oppervlakte van 1.001.449 km² en meer dan 83 miljoen inwoners. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in zo’n groot land zeer uiteenlopende reizen te maken zijn. Culturele reizen, exclusieve zonvakanties en avontuurlijke reizen zijn slechts enkele voorbeelden van Egypte reizen. Egypte is het land van de woestijn, piramides, farao’s, stralende zon en eindeloze stranden.

Egypte heeft een droog woestijnklimaat met milde winters en hete zomers. Tijdens Egypte reizen kun je met volle teugen genieten van de zon of je nu een reisbestemming aan het strand hebt, een rondreis maakt of het Egyptische binnenland bezoekt. Egypte reizen kunnen ook gemaakt worden in de winter. Van november tot en met maart liggen de temperaturen in Egypte namelijk nog tussen de 20 °C en 30 °C.

Egypte reizen, reizen vol geschiedenis

De hoofdstad van Egypte is Cairo; een prachtige stad om te bezoeken tijdens Egypte reizen. In het begin zul je even moeten wennen aan de drukte en de hectiek in de hoofdstad, maar als je er eenmaal geacclimatiseerd bent zal een bezoekje Cairo een onvergetelijke aanvulling op je Egypte reis vormen.

Als je Cairo bezoekt tijdens Egypte reizen kun je de 12e eeuwse Citadel in het zuiden van de stad niet overslaan. Het indrukwekkende vestingwerk is gebouwd door Sultan Saladin om te stad te beschermen tegen de buitenwereld. De Citadel was in die tijd een soort dorp binnen de stad en alle mensen die er woonden, genoten de bescherming van de Sultan. Bij de bouw van de Citadel zijn stenen van de Piramiden van Gizeh gebruikt en er zijn paleizen te zien die rechtstreeks uit de sprookjes van 1001 nacht lijken te komen.

De bekende piramiden van Egypte liggen net iets buiten Cairo en vormen een absolute must tijdens Egypte reizen. Hier liggen de Piramiden van Gizeh en de beroemde de Sfinx. Ook de Piramiden in Sakkara zijn de moeite waard om te bezoeken tijdens Egypte reizen. de mysterieuze sfeer die rond de bouwwerken hangt, zal je voor altijd bijblijven.

Je verstaanbaar maken tijdens Egypte reizen

De voertaal in Egypte is Egyptisch Arabisch, maar in de toeristische streken kun je jezelf tijdens Egypte reizen prima verstaanbaar maken in het Engels. Ook spreken veel Egyptenaren een aardig woordje Frans. De oorzaak hiervan ligt in de roerige geschiedenis van Egypte, waarin het land in 1798 onder leiding van Napoleon Bonaparte door Frankrijk werd bezet. Je kunt je dus in verschillende talen verstaanbaar maken tijdens Egypte reizen.

Over Reis.org

Reis.org is een website die alle soorten reizen samenbrengt zodat jij jouw perfecte reis kunt vinden. Reis.org is gespecialiseerd in avontuurlijke en exclusieve reizen. Op Reis.org vind je alleen informatie over last minutes, rondreizen, groepsreizen & meer.
Copyright © 2013 Reis.org. Alle rechten voorbehouden.